Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2006

Για να μη πιανεστε κοροιδα

Τελευταια κατι με επιασε με τα μαθηματικα. μαλλον το πολυ διαβασμα φτεει.
εχουμε κ λεμε λοιπον. στο νετ κυκλοφορουν πολλα τεστ σαν καυ αυτο: http://www.milaadesign.com/wizardy.html
σε αυτα τα τεστ σου ζητάει να σκεφτείς έναν διψήφιο αριθμό, μετά να προσθέσεις τα δύο ψηφία και να αφαιρέσεις το σύνολο από τον αρχικό αριθμό. Στη συνέχεια, σε μεταφέρει σε μια σελίδα, όπου υπάρχουν αριθμοί που αντιστοιχούν σε σύμβολα. Σου λέει να βρεις το αποτέλεσμα της αφαίρεσης και να κοιτάξεις για 10 δευτερόλεπτα το αντίστοιχο σύμβολο. Σε τρελαίνει όταν ακούς ένα σατανικό γέλιο τη στιγμή που εμφανίζει το συγκεκριμένο σύμβολο!.. (η καπως ετσι τελος παντων)



Οριστε η λυση:
εστω 2 αριθμοι x,y ε N*
ας ονομασουμε τον αριθμο που διαλεγουμε Ω (πχ.68) . Ω = 10x + y. (για 68 = 6*10 + 8)
Μετα προσθετουμε τα 2 ψηφια. Ας ονομασουμε τον αριθμο που προκειπτει απο την προσθεση Φ. Φ = x + y (πχ 6+8 = 14)
Μετα αφαιρουμε τον διψηφιο απο τον αρθροισμα. ας ονομασουμε τον τελικο αριθμο Τ. οποτετε εχουμε. Τ = Ω - Φ. με αντικατασταση προκυπτει. T = 10x + y - (x+y) = 10x + y - x - y = 9x. οπου x ε Ν* (1,2,3,4.....). (πχ 68-14 = 54 = 9*6)
Οποτε οποιοδηποτε συνδυασμο αριθμων και να διαλεγαμε το αποτελεσμα θα ηταν παντα πολλαπλασιο του 9. Συγκεκριμενα ειναι το γινομενο του 9 και του αριθμου που βαλαμε στη δεκαδα. η λυση απο κει κ περα ειναι απλη κ επειδη βαριεμαι να την εξηγω την κανω κοπυ παστε (οπως κ την εκφωνηση αλλωστε)
Το τελικό αποτέλεσμα των πράξεων που κάνεις, είναι πάντα πολλαπλάσιο του εννέα (9), και το σχήμα που αντιστοιχεί σε όλα τα πολλαπλάσια του 9, είναι το ίδιο, οπότε και σου εμφανίζει πάντα το σχήμα που έχει το νούμερο 9. Και κάθε φορά για να σε μπερδέψει αλλάζει το σχήμα όλων των πολλαπλάσιων του 9!!



σημειωση : η εκφωνηση και η τελικα λυση εγιναν κοπυ παστε απο το startpoint.gr . Η μαθηματικη λυση ειναι δικη μου (ναι ναι ειμαι ψωνιο και το ξερω)

2 σχόλια:

Dark_angel είπε...

dn katalava tpt:P

Looser είπε...

λογικο
3η γυμνασιου πας
καλα καλα θεωρια αριθμων δεν εχεις κανει