Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2009

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣ


δε κανω που δε κανω ποτε post ας βαλω τουλαχιστον posts αλλων:

Που να βρουν το δίκιο τους; Και οι "μεν"και οι "δε";
Πρώτα απ' όλα οι ανυπεράσπιστοι κάτοικοι: Χθες έπεσαν πυροβολισμοί στις αυλες των σπιτιών τους, έξω από σχολεία που βρίσκονταν τα παιδιά τους, στο δρόμο που περπατούσαν.Στα καλά καθούμενα.Κι από αδίστακτο κακοποιό.
Που να βρούν το δίκιο τους όμως και οι λιγοστοί φιλότιμοι αστυνομικοί; Του δρόμου και του μεροκάματου. Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για τα φρονήματα των πολιτών αλλά για τα εγκλήματα. Αυτοί που δεν επιδιώκουν να γεμίζουν τις τσέπες τους με το χρήμα από τις "εξυπηρετήσεις", αλλά επειδή θέλουν να βγαίνουν με το κεφάλι ψηλά στην κοινωνία. Κι εκτός υπηρεσίας. Τους τρώει το μαύρο χώμα. Γι'αυτό έκλαψαν σήμερα και χτες οι κάτοικοι της Νίκαιας για τον Μιχάλη Σπανουδάκη,τον 36χρονο υπαρχιφύλακα . Γι'αυτό τον "έκλαψαν" και αρκετοί συνάδερφοι του που τον είπαν "δάσκαλο τιμιότητας". Ήταν ένας φιλότιμος ...πλήν όμως ανεκπαίδευτος αστυνομικός.

Εκτος από το θύμα,όμως, έχουμε 1 δράστη κι έναν ηθικό αυτουργό : 

Τον ληστή με το πιστόλι που δεν "κώλωσε" να βαρέσει κατευθείαν στην καρδιά και το κράτος που τον ώθησε ή τον άφησε να σκοτώνει και δεν μπορεί τώρα να τον αφοπλίσει.
Οι κακοποιοί έχουν γίνει αδίστακτοι και εξπερ στις ληστείες, τις απαγωγές και τους φόνους.
Η ΕΛ.ΑΣ. όμως, δεν έχει σχέδιο για τη σύλληψη τους. Οι αστυνομικοί "κλαίγονται" και με το δίκιο τους για τις ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων αλλά στις μέρες μας αναλώνονται σε... άλλες, άνωθεν, διαταγές...
Στο πώς θα σπάσουν στο ξύλο φοιτητές και εργαζόμενους που κατεβαίνουν στις πορείες, το πως στήσουν προβοκάτσιες (θυμίζω ρεπορτάζ του alpha με τους κουκουλοφόρους - συνεργάτες της ΕΛΑΣ που "συμμετείχαν" στις διαμαρτυρίες του Δεκέμβρη) και πώς θα "κουκουλώσουν" τις υποθέσεις με τους τρελούς και τους παλαβούς ένστολους που κρατάνε όπλο και βαράνε ΜΟΝΟ σε ότι τους θίγει τη στολή.Όχι όμως και την τιμή του σώματος που υπηρετούν.
Έχω δει σε γήπεδο χούλιγκαν του Πανιωνίου να σπάζουν στο ξύλο πιστιρικά, επειδή στην ταυτότητα του έγραφε τόπο διαμονής Πειραιά (πιστεύονταν οτι είναι Ολυμπιακός). Και ακριβώς δίπλα αστυνομικούς να "την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια" για να... μη βλέπουν. Το αίσχος τους! 
Ας μείνει στη μνήμη μας το παράδειγμα του αστυνομικού Σπανουδάκη κι ας μείνει στη μνήμη τους η δολοφονία του. Κι ας ελπίσουμε να μη ξαναδούν παιδάκια 8 και 10 χρόνων αίμα έξω από το σχολείο τους.

Χάρης Μπόλκας
http://peiratikoreportaz.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: